CV

Luuk Schuurman (Dalfsen, 2003) ontving zijn eerste orgellessen van Evan Bogerd, die hem tevens voorbereidde op zijn conservatoriumstudie. Sinds 2021 studeert hij orgel en improvisatie aan het Koninklijk  Conservatorium van Den Haag, waar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is. Als bijvak volgt hij pianolessen bij Wim Voogd. Masterclasses ontving hij onder meer van Pieter Dirksen, Daan Manneke en Michel Bouvard.
In 2022 nam hij als Young Talent deel aan de Internationale Zomeracademie te Haarlem, waar hij masterclasses ontving van onder meer Ben van Oosten, Leo van Doeselaar, Stefan Engels en Wolfgang Zerer. Op het gebied van kerkmuziek studeert hij aan het  Conservatorium van Rotterdam en ontvangt hij privélessen van Toon Hagen.

Sinds juli 2022 is Schuurman als cantor-organist verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Kerk te Zwolle. Schuurman won meerdere prijzen op verschillende orgelconcoursen, waaronder eerste prijzen op het Quintus Orgelconcours (2018), het Feike Asmaconcours (2018, 2021), het SGO concours (2021) en een tweede prijs op het Duyschot Orgelconcours (2022).
Naast zijn concertpraktijk als organist is Schuurman actief als begeleider van diverse koren en solisten. Tevens heeft hij een particuliere lespraktijk.

Meer informatie en een concertagenda is te vinden op www.luukschuurman.nl.